Швейні автомати для важких тканин. Крок вперед у виробництві взуття, шкіргалантереї, рюкзаків.

13.05.2020

Останнім часом все більше підприємств України використовують на виробництві автоматичні швейні машини з програмним керуванням. Це так звані автомати циклічної дії або автомати шиття по контуру. Що це за обладнання? Розберемося разом.

У сучасних моделях взуття або шкіргалантереї використовується багато складних швів та деталей. Нашивається декілька шарів матеріалу, строчки мають складну конфігурацію, частини виробу різним чином з’єднуються між собою. Вручну виконати такі завдання дуже важко. Швеям необхідно багато часу для такої роботи. І якість звичайно в такому випадку страждає. Для таких складних видів робіт при виробництві взуття або пошитті важких матеріалів використовують сучасне обладнання, а саме швейні автомати циклічної дії.

Шаблони для автомата

Що ж являє собою така автоматична машина. Це одноголкова швейна машина з електронним програмним керуванням, яка виконує строчку по заданому контуру. Складність цієї строчки може бути фактично будь-яка. Конфігурація шва задається у спеціальній програмі. Іншими словами ми «малюємо» у програмі шов, переносимо його в машину і машина шиє його на матеріалі. Таким чином виготовляється верх взуття зі складними швами, шиються деталі рюкзаків, сумок, прострочуються чохли на автомобільні сидіння. Принцип роботи швейного автомату шиття за заданим контуром схожий на роботу вишивальної машини і є наступним. Швейна головка має конструкцію схожу на закріпочну машину, має обертовий чи коливний човник. Тканина кладеться на стіл, притискається спеціальною рамкою і за допомогою крокових або серводвигунів пересувається за заданим у програмі контуром. Роботу такого автомату можна побачити тут

Автомати шиття по шаблону мають різне робоче поле. Це може бути поле 130*60мм для невеликих контурів, наприклад у машини Beyoung BMS-210D або поле розміром  600*400мм у Beyoung BMS-6040. Існують автомати з більшими полями, але провідні виробники їх не виготовляють, тому що внаслідок особливостей конструкціі при шитті на більших полях неможливо добитися точності і якості строчки. Занадто довгі направляючі мають викривлення, а велика рама має інерцію. Відповідно на крайніх частинах поля будуть відбуватися зміщення строчки. Оптимальним полем рахується поле 400*300мм. В загальному найкраще підбирати найменше поле, яке може задовольнити вимоги. В такому разі якість строчки і точність шиття буде найкраща.  Тобто якщо необхідно виконати строчку розміром 700*300мм краще використовувати автомат циклічного шиття з полем 400*300мм і відшивати двома частинами, чим за один раз відшивати на автоматі з величезним полем. В такому разі якість строчки буде найвища, хоча шитися буде трохи довше.

Швейний автомат шиття по контуру

При виборі автомату для шиття по шаблону треба звертати увагу на якість виготовлення системи переміщення матеріалу. Від того наскільки добре розроблена конструкція, наскільки якісні направляючі та двигуни переміщення буде залежати вся робота машини – і точність шиття, і якість строчки, і кількість обривів нитки. Треба розуміти, що тільки відомі виробники можуть запропонувати таке обладнання. На ринку України існують швейні автомати різних виробників, але з них велика кількість – дешеві китайські автомати навіть без назви. Звичайно чекати від такого обладнання якісної роботи не доводиться. З іншого боку є машини для циклічного шиття виробництва Juki чи Durkopp, але вони коштують занадто дорого. Але існує «золота середина». У Китаї є декілька компаній, які виготовляють обладнання високого рівня. Наприклад, компанія Beyoung. Ця компанія є також власником торгової марки Ankai і співпрацює з відомим німецьким виробником Strobel.  Це спеціалізована компанія, яка виготовляє обладнання для важких матеріалів, зокрема циклічні автомати.

Автомати Beyoung серії BMS – це високотехнологічне обладнання, при виробництві якого використовуються тільки найякісніші комплектуючі.  Ці автомати відрізняються різним робочим полем, конструкцією тримача рами тощо.

Використання швейного автомату програмної строчки збільшує в рази продуктивність виробництва. Звичайно при цьому підвищується і якість строчок. Але звичайно це стосується лише якісного обладнання.

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
32 + ? = 33